2024 Mayıs Ayı Burç Yorumları

mayıss (5).jpg

Tutulma etkileri, önemli kavuşumlar, Merkür retrosu derken oldukça zorlayıcı bir aydan nispeten iyicil etkiler içeren, şartlarımızı korumaya ve geliştirmeye yöneleceğimiz baharın en güzel aylarından birine başlıyoruz.
Venüs’ün kendi yönettiği Boğa burcunda ve Mars’ın da kendi yönettiği Koç burcunda yerleşimi hem ilişkiler hem de finansal konular açısından işleri çok daha kolaylaştıran etkiler olacaktır.

Ayın ilk gününe biraz sıkıntılı başlayabiliriz.

1 Mayıs’ta Venüs-Plüton karesi kesinleşiyor.
Bu etki ilişkilerde kıskançlık, baskı yüzünden krizler yaşanmasına, parasal konular ya da para akışıyla ilgili sıkışıklıklara sebep olabilir.

2 Mayıs’ta Plüton Kova burcunda geri hareket etmeye başlıyor.
Daha çok toplumsal konular, insan haklarıyla ilgili konularda sorgulama sürecinde olabiliriz.

8 Mayıs’ta Uranüsyen bir yeniay doğuyor.
Boğa burcunun 18 derecesinde saat 06:22’de kesinleşen bu yeniay, genel olarak iyicil etkilere sahip. Boğa burcu temalarının çok vurgulandığı bu yeniayda ilişkileri sağlamlaştıracak, ileri taşıyacak adımlar atmak ya da resmiyete taşımak mümkündür. Kariyer ve finans konularında gelişmeye, büyümeye yönelik ani fırsatlar ortaya çıkabilir.

13 Mayıs’ta Boğa burcunun 23 derecesinde Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor.
Bu etki liderliğinizi, yönetimsel becerilerinizi farklı bir şekilde ortaya koymanızı sağlayabilir. Dolayısıyla yenilik ve değişiklik yapmak gereken konularda farkınızı rahatça ortaya koyabilirsiniz.

15 Mayıs’ta ise Merkür Boğa burcuna geçiyor.
Bu geçişle birlikte güvenilir, sağlam kararlar almak mümkündür. Ancak bu konum biraz sabit bir bakış açısına da işaret eder.

17 Mayıs’ta Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor.
Bu zorlayıcı kombinasyon söz düelloları, çatışmalar, incitici sözlere açık etkilerdir. Memnuniyetsizlik, her şeyin altında bir şey arama, şüphe, kuşku yaratıcı etkiler iletişim zorluğu yaratabilir.

18 Mayıs’ta Boğa burcunun 23 derecesinde Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor.
Bu etkileşim sürpriz gelişmelere açık olacağımız etkilerdir. Hiç beklemediğiniz finansal faydalar ya da ani ilişki başlangıçlarına açık olabilirsiniz.

Aynı gün 18 Mayıs’ta Boğa burcunun 28 derecesinde Güneş-Jüpiter kavuşumu da kesinleşiyor.
Kendinizi iyi hissedeceğiniz ve hayata daha olumlu bakacağınız bu etkiler gelişmeye yönelik, farkındalık arttırıcı etkilerdir.

20 Mayıs’ta Güneş’in İkizler burcuna geçişiyle iletişim ve ulaşımla ilgili konular hız kazanmaya başlayabilir.
Daha çok öğrenmeye, bilgi sahibi olmaya meyilli olabiliriz.

22 Mayıs’ta ise Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor.
Güçlü iletişim ve derin bağlar oluşturabileceğimiz etkilerdir. Kendinizi etkili bir şekilde ifade etmeniz ve göstermeniz mümkündür.

Bu ayın en hareketli gökyüzü gününde 23 Mayıs’ta Boğa burcunun son derecesinde Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor.
Hem özel ve sosyal ilişkiler hem de kariyer, finans, seyahat, hukuksal ve kültürel konularda şans ve mutluluk getirici etkilerdir. 29 derecede gerçekleşen bu kavuşum aynı zamanda bu konularla ilgili işleri tamamlamaya yönelik son dakika fırsatlarını da karşınıza çıkarabilir.

Aynı gün saat 13:45’te Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşiyor.
Bu etki de hayallerinize bir adım daha yaklaşmanızı sağlayacak olumlu desteklerdir.

Bu açıdan sonra Venüs İkizler burcuna geçiyor.
İlişkilerde iletişimin çok ön plana çıkacağı bir sürece geçiyoruz.

Bu etkiler altında yine 23 Mayıs’ta Yay Burcunun 2 derecesinde saat 16:51’de bir dolunay gerçekleşiyor.
Plüton’dan olumlu bir destek alan bu dolunay sahip olduğunuz maddi ve manevi değerler, eğitim, ticari faaliyetler ve yakın çevre ilişkilerine vurgu yapıyor. Özellikle harcamalar, borçlar, kredi, vergi gibi ekonomik yapılanmaların ya da yatırımlarınızın sonuçları ortaya çıkmaya başlayabilir. Yurtdışı ve yabancılarla ilgili işler, kariyerinizde gelişme veya finansal akış sağlayacak güçlü bağlantılar kurma şansı açığa çıkabilir.

Dolunaydan sonra 25 Mayıs’ta kesinleşen Venüs-Plüton üçgeni, yeni kişiler tanıma, sosyalleşme arzusunu güçlendirecektir. İletişimin yoğun olduğu daha keyifli, neşeli bağlantılar yakalamak mümkündür.
Ancak özel ilişkilerde bu bağlar biraz yüzeysel kalabilir, çabuk yön değiştirmeye meyilli olabilir.

Bu ayın en önemli gökyüzü görünümü şüphesiz 26 Mayıs’ta Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi olacaktır.
17 Mayıs 2023’den beri Boğa burcunda ilerleyen Jüpiter; 10 Haziran 2025’e kadar İkizler burcunda her türlü iletişim (yazılı, sözlü, teknolojik), ulaşım, eğitim konularında yenilikler veya yeni yasa, kanun değişikliklerini getirebilir.
Bu dönem özellikle İkizler, Terazi, Kova burçları daha şanslı etkiler altında olacaktır.

28 Mayıs’ta Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşiyor.
Bilinçli ve yapıcı kararlar almak, disiplinli çalışmalar ya da mesleki amaçlı araştırmalar, görüşmeler, kısa seyahatler için verimli birkaç gün olacaktır.

29 Mayıs’ta Mars-Chiron kavuşumu kesinleşiyor.
Harekete geçmek, aksiyon almak istediğiniz girişimlerinizde cesaret ve özgüven sıkıntılarını daha rahat aşmanızı sağlayacak etkilerdir.

Ayın son günü 31 Mayıs’ta kesinleşen Merkür-Uranüs kavuşumu finansal konularda beklenmedik kararlara, yön değişikliklerine işaret edebilir.
Aynı zamanda ilişkilerde ani fikir ayrılıkları, son anda verilen kararlardan vazgeçmek de mümkündür.

Ayın geneli şartlarımızı iyileştirmeye, uzun süredir harekete geçemediğimiz konularda aksiyon almaya açık olacak. Ancak bu hiç zorlanmayacağımız anlamına da gelmez. Sadece yenilik ve değişikliklere açık olmak ve gelişmeleri uzun vadeli düşünmek başarı sağlayabilir.



Astrolog Filiz Ünal
 
mayıss (3).jpg

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

Yeni bir aya enerjik, kararlı ve cesaretli bir başlangıç yapabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Mars 9 Haziran’a kadar Koç burcunda hareket edecek. 8 Haziran’da Boğa burcunda meydana gelen yeniay özgüven ve değer tazelenmesi yaparak özellikle finansal konularda yeni adımlar, kazançlarınızı arttıracak farklı kaynaklar bulmanızı sağlayabilir. 18 Mayıs’ta Güneş-Jüpiter kavuşumu ve Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Maddi konular ve kazançlarla ilgili hayat alanınızdaki bu etkiler hiç beklemediğiniz olumlu gelişmeler ve beklenmedik para akışlarına yol açabilir. 20 Mayıs’ta Güneş’in İkizler burcuna geçişiyle odak noktanız yakın çevre, kardeş, kuzen ilişkilerine yönelebilir. İletişimsel konular ön plana çıkarken bu alanda gerçekleşen Yay dolunayı ticari faaliyetleriniz, eğitim ve seyahatlerle ilgili güçlü destekler, önemli bağlantılar yakalamanızı sağlayabilir. Ve Jüpiter’in 26 Mayıs’ta İkizler burcuna geçişi seyahatler, eğitimler açısından son derece şanslı fırsatları, ticari ve zihinsel faaliyetlerinizde artışı getirebilir. Yeni insanlarla tanışabilir, iletişim trafiğiniz çok hızlı akabilir.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Mayıs ayının yıldızı olarak başladığınız bu ay, yönetici gezegeniniz Venüs 23 Mayıs’a kadar sizin burcunuzda seyahat edecek. Bu size yeni bir aya güçlü bir başlangıç yapmanızı sağlayabilir ancak 8 Mayıs’ta burcunuzda gerçekleşecek yeniay hayatınız, istekleriniz, ilişkileriniz, işiniz belki dış görüntünüzle ilgili büyük yenilikler getirecektir. Kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili beklenmedik yeni adımlar söz konusu olabilir. 18 Mayıs’ta burcunuzda Güneş-Jüpiter, Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Evinizi, işinizi adeta hayatınızı değiştirecek sürprizli bir döneme giriyorsunuz. Ev, arsa alım-satım işlerinden güzel kazançlar elde etmeniz mümkündür. 23 Mayıs’ta gerçekleşen Yay dolunayı Plüton destekli gerçekleşiyor. Kariyer ya da mesleki kazançların yatırıma dönüştürülmesi ya da bir işi, şirketi sonlandırmakla ilgili vergi, sigorta, banka kredilerinin tamamlanmasını açığa çıkarabilir. 23 Mayıs’ta Venüs’ün, 26 Mayıs’ta ise Jüpiter’in finansal konularla ilgili alana geçişi hem parasal anlamda hem de kişisel ve sosyal hayatınızda işiniz, günlük rutininizle ilgili olumlu değişiklikler yaptırabilecek güç kullanımı, yetki artışı ve daha iyiye götürebilme enerjisi verecektir. Dolayısıyla yeni kaynaklar bulma, olanaklar yaratma, iyimser radikal çareler üretmekte pek zorlanmayacaksınız.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Mayıs ayı oldukça hareketli ve enerjik bir aya işaret ediyor. Sosyal çevre, arkadaşlık ilişkileri çok yoğun olabilir ve geleceğe yönelik fırsatlar yakalamaya çalışabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili konulara odaklanarak ortaya çıkan fırsatları dikkatlice değerlendirmeniz gerekebilir. 8 Mayıs’ta gerçekleşen yeniay düşündüğünüz projeleri devreye almak iletişim becerilerinizi ortaya koymak için yeni adımlar getirecektir. Ancak finansal konularla ilgili dengeyi sağlamak için harcamalarınızı kontrol atına almak, farklı yenilikleri gündeminize dahil etmek uzun vadede daha yararlı olabilir. 20 Mayıs’ta Güneş, 23 Mayıs’ta ise Venüs sizin burcunuza geçiyor. Odak noktanızın kendiniz, dış görüntünüz ve sağlığınızla ilgili olacağı, iletişimsel becerilerinizle dikkat çekeceğiniz olumlu bir sürece adım atıyorsunuz. Aşk ve ilişkiler açısından son derece hareketli ve keyifli olabilirsiniz. 23 Mayıs’ta karşıt burcunuzda bir dolunay oluşuyor. Bu dolunay ilişkisi olanlar için eşi ya da partneri ile iletişimi artırmak, varsa olumsuzlukları çözmek için olumlu yönde etki edebilir. Bekar olanlar için yeni insanlarla tanışma fırsatları ortaya çıkarabilir. Ortaklı işlerle ilgili finansal konular da gündeminizde olabilir.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Mayıs ayının ilk haftası biraz zorlayıcı görünse de genel olarak olumlu etkiler altındasınız. 8 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşen yeniay, geleceğe yönelik plan ve projelerde yeni ve sağlam gelişmelere açık görünüyor. Beklenmedik bağlantılar iş hayatınızla ilgili yeni fırsatlar getirebilir. Ancak kararlarınızı duygusal değil, mantıklı düşünerek almaya özen gösterin. Bu alanda 18 Mayıs’ta gerçekleşecek Güneş-Jüpiter ve Venüs-Uranüs kavuşumu sosyal veya iş çevresinden kendinizi geliştirebileceğiniz, gösterebileceğiniz beklenmedik önemli şanslar getirebilir. Yine de finansal konularda tedbirli ilerlemeye dikkat etmelisiniz. Gereksiz harcamalar çok sıkışmanıza sebep olabilir. Bu ay aile ilişkileri ve aile içinde yaşanan problemleri çözmek, ilişkileri güçlendirmek, bağlarınızı derinleştirmek için daha sabırlı ve anlayışlı olmaya daha fazla çaba göstermeye çalışmalısınız. 23 Mayıs’ta gerçekleşen Yay dolunayı çalışma hayatı, çalışma koşulları, iş arkadaşlarınızla ilişkiler ve sağlıkla ilgili konuları gündeminize getirebilir. Plüton destekli bu dolunay korkularınızın üstesinden gelecek gücü belki borç ve ödemelerle ilgili önemli destekler bulmanızı sağlayabilir.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Mayıs ayı enerji ve motivasyonunuzu arttıracak gelişmeler getiriyor. Hedeflerinize odaklanmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek üzere hırslı, kararlı ve istekli olabilirsiniz. 8 Mayıs’ta gerçekleşen yeniay kariyer ve ticari faaliyetlerinizle ilgili liderlik ve yöneticilik becerilerinizi ortaya koyabileceğiniz yeni başlangıçlara işaret ediyor. 18 Mayıs’ta bu alanda gerçekleşecek Güneş-Jüpiter ve Venüs-Uranüs kavuşumu; hiç beklemediğiniz önemli yatırım fırsatları, iş bağlantıları, yeni projelerle başarılı bir performans sergilemenizi sağlayabilir. Tanınırlığınızın artacağı bu süreçte özel ve sosyal ilişkilerinizde çok ön plana çıkabilir. İlişkilerinizde derin bağlar kurma ve sorunları çözme fırsatları yakalayabilirsiniz. 23 Mayıs Yay dolunayı aşk hayatınız, çocuklarla ilgili gelişmeleri gündeminize getirebilir. İlişkisi olmayanlar için yeni bir aşkın ortaya çıkışına işaret edebilir. Devam eden eş ya da partner ilişkilerinizde egonuza yenik düşmek zıtlaşmalara sebep olabilir. Daha iyimser bir tutum ve karşılıklı anlayış göstermeye çalışmalısınız. 26 Mayıs’ta Jüpiter’in İkizler burcuna geçişiyle sosyal hayatınız, eş, dost, arkadaş ilişkileriniz çok hız kazanacaktır.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Mayıs ayında şanslı etkiler altındaki gruptasınız. Özellikle 8 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşen yeni ay beklenmedik iş teklifleri, yurtdışı bağlantılı işlerle ilgili sürpriz gelişmelere açık olabilir. Düşündüğünüz bir seyahati yapma fırsatı ya da eğitimle ilgili şanslı fırsatlar karşınıza çıkabilir. Sosyal medya, basın-yayınla ilgili işlerde geleceğe yönelik uzun vadeli projelere başlamak mümkündür. Bu alanda 18 Mayıs’ta Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Aranızda uzaklık olduğunu düşündüğünüz ikili ya da partner ilişkileriyle ilgili hiç beklemediğiniz ani gelişmeler olasıdır. 20 Mayıs’ta Güneş, 23 Mayıs’ta ise Venüs İkizler burcuna geçiyor. Gündeminizde kariyer, gelecek hedefleri, toplumsal statünüz, parasal konular olacaktır. Mesleki konularda yeni bağlantılar yakalamak ve tanınırlık sağlamak mümkün olabilir. 23 Mayıs’ta Plüton destekli bir dolunay da gerçekleşiyor. Bu dolunay ev, aile, yerleşim ya da taşınma ile ilgili konuları ön plana çıkarabilir. Bazıları için yurtdışına taşınma, uzun bir yolculuğa çıkma ya da uzaklardan bekledikleri haberleri getirebilir. Tüm bunlar günlük yaşamınızda, çalışma şartlarınızda köklü değişimlerin ortaya çıkmasını sağlayabilir. Bu arada fiziksel ve ruhsal sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. 26 Mayıs’tan sonra Jüpiter’in İkizler burcuna geçişiyle kariyer, finansal konular, ikili ilişkiler, ortaklıklarla ilgili inanılmaz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Ancak fazla acele etmeden, akılcı yaklaşımlar içinde olmanız ileride sorunlar yaşamanızı engelleyebilir.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Mayıs ayı iş, kariyer, sosyal ilişkilerle ilgili yenilikler getirebilir. 8 Mayıs yeniayı önemli iş fırsatları, yeni projelere açık görünüyor. Ancak harcamalar ve yatırımlar konusunda yine de dengeli olmaya çalışmak gerekebilir. Beklenmedik masraflarla karşılaşmak söz konusu olabilir. Sosyal ilişkilerinize de hareketlilik getirecek etkiler yeni arkadaşlıklar kurmanıza, etkinliklere katılmanıza yol açarken enerji ve motivasyonunuzu da yükseltecektir. Ancak bu ay her alanda dengeli hareket etmek ve aşırıya kaçmamak önemli olacaktır. 23 Mayıs’ta yönetici burcunuz Venüs İkizler burcuna geçiyor. Ve yine aynı gün Yay burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Yurtdışı ve yabancılarla yaptığınız işler, seyahat ve eğitimlerle ilgili konular ön plana çıkmaya başlayabilir. Belki yakın çevrenizdeki kişilerle ilgili kardeş, kuzenler, yakın akrabaların hayatında büyük değişiklikler olabilir. 26 Mayıs’ta Jüpiter’in İkizler burcuna geçişiyle, daha sık seyahat etmeye başlayabilir, yeni insanlarla tanışabilir ve ufkunuzu genişletecek yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Hayatınızda önemli değişikliklerin yaşanabileceği oldukça hareketli bir aya başlıyorsunuz. 8 Mayıs’ta karşıt burcunuzda bir yeniay gerçekleşiyor. Bu yeniay aklınızdaki kişi ile ilgili yeni adımlar ya da beklenmedik yeni bir ilişki, ortaklık getirebilir. Eşiniz ya da partnerinizle tutkulu ve derin duygusal bağlantılar kurabilir ancak bazı gerginlikler de yaşayabilirsiniz. Hislerinize ve iç sesinize güvenerek ilerlemek olası sorunları rahatlıkla çözmenizi sağlayabilir. Yine bu alanda 18 Mayıs’ta Güneş-Jüpiter kavuşumu ve Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. İş hayatınızda dikkat çekici gelişmeler olabilir. Yeni bir iş teklifi ya da kariyerde sıçrama yapabileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Kendinizi gösterebileceğiniz ve potansiyelinizi ortaya koyabileceğiniz cesur adımlar atmaktan çekinmeyin. 20 Mayıs’ta Güneş, 23 Mayıs’ta Venüs İkizler burcuna geçiyor. Hem çok sosyalleşeceğiniz, etkinliklere katılacağınız, arkadaşlarınızla vakit geçireceğiniz hem de harcamalarınızı kontrol altında tutmanız gereken bir süreç olabilir. 23 Mayıs Yay Dolunayı finansal kazançlarla ilgili alanda gerçekleşiyor. Alacak-verecek dengesini gözden geçirmek ve biraz tasarruf yapma fırsatı yakalayabilir, olumlu değişiklikler yapabilirsiniz. 26 Mayıs’tan sonra Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi yatırımlarla ilgili şanslı fırsatları karşınıza çıkaracaktır.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Mayıs ayı daha net ve kararlı bir şekilde ilerleyeceğiniz bir ay olabilir. 8 Mayıs’taki yeniay çalışma hayatınızla ilgili yenilikler getirebilir. İş yeri değişikliği belki yeni başlayan iş arkadaşları ya da ofis içinde bazı yenilikler söz konusu olabilir. Grup çalışmalarına, iş birliklerine açık olmak iletişim becerilerinizi geliştirmenizi sağlayabilir. Bu alanda 18 Mayıs’ta gerçekleşen Güneş-Jüpiter kavuşumu, yeni fırsatlar yakalayacağınız, kendinizi geliştireceğiniz etkili sonuçlar getirebilir. 20 Mayıs’ta Güneş, 23 Mayıs’ta Venüs ilişkilerle ilgili hayat alanınıza geçiyor. Odak noktanız karşınızdaki kişiler, eş, partner ve ortaklık ilişkilerinde olabilir. 23 Mayıs’ta bu alanda gerçekleşen Yay dolunayı romantizm, tutku ve duygusallığı daha ön plana çıkarabilir. Mars’ın da Koç burcunda ilerleyişi aşk hayatınızı daha da renklendirebilir. Sosyal çevrenizin geniş olması yeni ilişkiler kurma şansınızı arttıracağından bu ay romantik ve heyecan verici aşk ilişkilerine açık olabilirsiniz. 26 Mayıs’tan sonra Jüpiter karşıt burcunuz İkizler burcuna geçiyor. Bu etkiler size karşınızdaki insanlardan fayda ve şanslar getirirken, sosyal ilişkilerinizin artmasını, yeni bağlantılar, yeni ortak iş birlikleri içinde olmanızı sağlayabilir.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Mayıs ayında şanslı etkiler altındaki gruptasınız. Özellikle romantizm ve ilişkiler açısından olumlu etkiler bekleyebilirsiniz. 8 Mayıs’ta gerçekleşen yeniay aşk hayatınızda yeni başlangıçlar getirebilir. Eğer bekarsanız yeni birisiyle tanışabilir ve ilişkinize kalıcı bir yön verebilirsiniz. Eğer ilişkiniz varsa ilişkinizi derinleştirebilir eşiniz ya da partnerinizle daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Eğer ilişkinizde problemler varsa çok daha rahat çözüm bulabilirsiniz. Bazıları için beklenmedik bebek haberleri söz konusu olabilir. Kariyer hayatınızda yeteneklerinizi gösterebileceğiniz yeni adımlar, tanınma şansı yakalayabilirsiniz. 18 Mayıs’ta bu alanda Güneş-Jüpiter, Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Hem finansal hem de kariyer anlamında çok kazançlı olacağınız ani fırsatlar karşınıza çıkabilir. Ayrıca yatırımlarınızdan beklenmedik gelirler elde edebilirsiniz. Ancak harcamalarınızda aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. 23 Mayıs Yay dolunayında stres ve yorgunluklar açığa çıkabilir. Zihinsel ve duygusal olarak denge sağlamanız, fiziksel olarak da kendinizi iyi hissetmenize yol açacaktır.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Mayıs ayı kariyer ve sosyal ilişkilerinizle ilgili önemli değişiklikler getirebilir. 8 Mayıs’ta gerçekleşen yeniay ev, yerleşim konularında yenilikler getirebilir. Belki ev alım-satımından kaynaklı beklenmedik kazançlar sağlayabilirsiniz. Belki de yaratıcılığınızı kullanacağınız yeni projelere adım atabilirsiniz. Ekip çalışmalarında liderlik vasıflarınızı daha fazla sergileme fırsatı bulabilirsiniz ancak iş ve kariyerle ilgi beklenmedik değişiklikler olasıdır. Dolayısıyla esnek olmaya ve yeni fırsatları değerlendirmeye açık olmalısınız. 20 Mayıs’ta Güneş, 23 Mayıs’ta Venüs İkizler burcuna geçiyor. Yeni bir ilişkiye başlama veya mevcut ilişkinizi derinleştirme şansı bulabilirsiniz. Eşiniz, partnerinizle duygusal bağlarınız güçlenerek, birlikte keyifli zaman geçirebilirsiniz. 23 Mayıs’ta gerçekleşen dolunay sosyal ilişkiler, arkadaşlık ilişkileri, gelecek planlarını vurguluyor. Yeni insanlarla tanışmanız, çevrenizi genişletmeniz mümkündür. Ancak iletişimle ilgili konularda daha dikkatli olmalı, duygularınızı açık ve net ifade etmeli, karşılıklı anlayış ve empatiye önem vermelisiniz. Bu ay finansal konularla ilgili gereksiz harcamalardan uzak durmanız ve bütçenizi kontrol altında tutmaya çalışmanız uzun vadede daha güvenli ilerlemenizi sağlayabilir.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Mayıs ayına parasal alanınıza geçen Mars’ın yerleşimiyle hem daha fazla para kazanma isteği hem de harcama eğilimiyle başlayabilirsiniz. 8 Mayıs’ta gerçekleşen yeniay yakın çevre ilişkilerinizde, ticari faaliyetler ya da sosyal medya platformlarında yeni başlangıçlar getirebilir. Belki bir kısa seyahat ya da eğitim fırsatı yakalayabilirsiniz. İş hayatınız, kariyeriniz ile ilgili yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Yine de çok hızlı kararlar almamaya, acele hareket etmemeye özen gösterin. 18 Mayıs’ta yönetici gezegeniniz Jüpiter, Güneş’le kavuşuyor. Bu sizin liderlik ve karar verme yeteneklerinizi artırmanızı sağlayabilir. 20 Mayıs’ta Güneş, 23 Mayıs’ta ise Venüs İkizler burcuna geçiyor. Odak noktanız ve yerleşim ve aile ilişkileriyle ilgili konularda olabilir. Ailenizle daha fazla vakit geçirebilir, mali ve ticari konularda görüş birliğine varmak isteyebilirsiniz. 23 Mayıs’ta meydana gelen dolunay kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili konuları vurguluyor. Sosyal çevrenizdeki insanlarla iletişim trafiğiniz hızlanabilir, yeni arkadaşlıklar, yeni bağlantılar yakalayabilirsiniz. 26 Mayıs’tan sonra Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Ev, yerleşim konularında çok olumlu gelişmelere açık olacaksınız. Ev almak, mülk edinmek için çok güzel fırsatlar karşınıza çıkabilir. Belki de aldığınız bir evlilik teklifini değerlendirebilirsiniz.



Astrolog Filiz Ünal
 
tumblr_1082b3cbb13d3f9e33af35b410073796_a0f1f132_1280.jpg


Mayıs ayına önemli gezegenlerin dizilimi ile giriş yapıyoruz. Venüs, Güneş, Jüpiter ve Uranüs boğa burcunda ilerlediği bu dönem 8 Mayıs’ta saat 06: 22’de Boğa burcunda bir Yeniay da yaşanacak. Bütün bu gezegenlerin Boğa burcunda ilerlemesi topraklarda yaşanabilecek olumsuz durumlara da işaret ediyor.

Dünyada doğal afetler ve toprak kaymaları, ekinlerle ilgili bir takım problemler gündeme gelebilir. Neptün’ün 29 ° Balık burcunda ilerlemesiyle su ile ilgili konularda bazı krizli durumları, aşırı yağışları beraberinde getirebilir.

Ama bu dönem özellikle güvenlik ve maddi kaynaklarımızla ilgili yeni kararlar verebiliriz. Neptün’ün SCHEAT sabit yıldızı ile kavuşumu denizlerle ilgili sorunlara da işaret etmekte. İyi tarafından ele aldığımızda önemli icatları duyabiliriz.

Jüpiter’inde ALGOL sabit yıldızı ile kavuşumu finansal anlamda zorlu bir aya işaret ediyor. Mayıs ayı itibariyle Mars’ın Koç burcuna geçmesiyle de Euro’nun hızlı yükselişine şahit olabiliriz. Mayıs ayı bizlere ekonomik anlamda öngörülemez ve ani durumlar yaşatabilir.

Teknoloji hisseleri ve kriptoda ani yükseliş ve düşüşler söz konusu olacağından yatırım yaparken yüksek risk almamak isabetli olacaktır.

1 Mayıs’ta Mars’ın Koç transitiyle beraber dünyada askeri alanda hareketlilik başlayabilir. Elbette kendi hayatımızda daha gözü kara davranıp cesaretle bir şeyleri başlatmak isteyebiliriz. Ama motivasyonumuz yüksek olsa bile bazen hızla başladığımız işlerin devamını getirmekte sorun yaşayabiliriz. Aynı zamanda bu dönem daha sinirli mizaca bürünüp olaylar karşısında daha büyük tepkiler verebiliriz.

15 Mayıs’ta Merkür rahat ettiği Boğa burcuna geçiş yapacak iletişim daha yavaş ama güven verici ilerleyecek. Bu dönem karşımızdaki kişilerin fikirlerini değiştirmekte biraz zorlanacağız çünkü Merkür boğa burcundayken insanlar daha sabit fikirli yaklaşım tarzı benimseyebilir. Aynı zamanda iyi konsantre olacağımız bu dönem aklımız daha çok finansal güven arayışına odaklanabilir.

23 Mayıs 16:53’te 2 derece Yay burcunda bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Yay ikizler hattını aktif hale getirecek bu Dolunay ile birlikte eğitim, seyahatler, inançlar, iletişim, medya, sanatçılar ve ticaret hayatı ile konularda bazı sonlanmalar ve bazı olayların açığa çıkması söz konusu olabilir. Aynı zamanda Venüs ve Jüpiter’in kavuşumu bizleri fazla iyimserliğe sürükleyebilir. Müsrifliğe varan harcamalar ise bu dönem artıp sonradan canımızı sıkabilir. Daha keyfimize düşkün olabilir ve üşengeçlik yüzünden harekete geçmekte zorlanabiliriz..

23 Mayıs gece yarısına doğru ise Venüs burç değiştirerek İkizler burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde hareketli bir dönem başlıyor. Daha sosyal olacağımız ve yeni insanlarla tanışacağımız bir dönem olsa da bu süreçte başlayan ilişkiler derinlikten uzak, yüzeysel olabilir ve özgürlük, bağımsızlık teması öne çıkabilir. Ama her koşulda bu ilişkiler çok eğlenceli olsa bile bağlanmaktan kaçmaları yüzünden ilişkinize belirsizlikler hakim olabilir dikkat!

26 Mayıs’ta şansın ve bereketin gezegeni Jüpiter İkizler burcuna geçiş yapıyor. Zihinsel farkındalıklarımızın artacağı, öğrenmek ve öğrendiğimiz bilgiyi yaymak isteyeceğimiz, inançların değişeceği, gelişeceği bir dönem bizleri bekliyor. Elbette başta İkizler, Terazi ve Kovalar güzel etkiler alıyor ardından ise Aslan ve Koçlar Jüpiter’den gelecek bu şansı iyi değerlendirecekler.

Burcu Orhan Hullu
 
tumblr_106947eb3d01a1adf912aa971ebb2d84_711eef6d_1280.jpg

KOÇ: Mayıs ayında zihnen kendinizi daha berrak hissedebilirsiniz. Sadece bu ay cümleleriniz bıçak gibi keskin olacağından sözlerinizi yumuşatarak karşı tarafa aktarmalısınız. Kendinizle ilgili yeni kararlarınızı ve parlak fikirlerinizi uygulamaya geçme aşamasındasınız. Para- finans konularıyla ilgili yeni bir oluşum keyfinizi yerine getirecek. Beklenmedik kazançlar elinize geçeceği gibi bu meblağları sıra dışı ve orijinal kişisel zevklerinize harcamak isteyebilirsiniz .Bu ay Mars’ın burcunuza geçmesiyle birlikte uzun zamandır düşük olan enerjiniz yükseliyor. Ama tartışmalardan uzak durmanız da gerekiyor dikkat.

BOĞA: Kendiniz, dış görünüşünüz, estetiksel konular, imajınızla ilgili yeni bir karar verip Mayıs ortası uygulamak adına harekete geçebilirsiniz. Sizden gizlenen bazı durumlarla ya da arkanızdan dönen oyunlarla yüzleşebilirsiniz. Bu durumun ortaya çıkmasıyla bazı kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Sadece sağlığınıza daha fazla özen göstermelisiniz, bu dönem kafa ve yüz bölgeniz daha hassas olabilir. Çevrenizdeki kadınlardan yana ise daha şanslı etkilerin olduğu bu ay onlar vasıtasıyla sevindirici olaylar ve sürprizler yaşayabilirsiniz.

İKİZLER: Yeni bir ilişkiniz başlayabilir fakat; başta gizli ya da gözlerden uzak yaşamak isteyebilirsiniz. Kafanızdan geçenleri başkalarıyla paylaşmak istemeyip daha çok gizlilik içinde yürütebilirsiniz. Sosyal çevrenizden biri sizi hayal kırıklığına uğratabilir, bu kişiyle bazı krizli durumlar yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Özellikle iş ve kariyer konusunda bazı pürüzler yaşasanız bile daha sağlam bir kariyer inşa etmek için sabırlı olmalısınız. Bazı formalite işlerle uğraşmanız gerekebilir. Bu dönem harekete geçmek isteseniz bile bir takım engellerle karşılaşabilirsiniz, şartların netleşmesi için biraz daha beklemeniz gerekebilir.

YENGEÇ: Sosyal çevrenizdeki önemli kişiler vasıtasıyla istediğiniz bir konuda zafere çok yaklaşacaksınız. Bu kişilerin tam desteği bu dönem üzerinizde olacak. Mayıs ayında yeni bir çevreye dahil olmanızla birlikte vizyonunuz ve bakış açınız da yenilenecek. Bu dönem pes etmeyip kariyeriniz ve iş konuları için daha fazla mücadele vermeniz gerekebilir. Yurt dışı bağlantılı iş ya da seyahat, eğitim konularında başta sorunlar yaşasanız bile bunları kolay atlatabileceksiniz. Yeni bir iş çevrenizdeki kişiler vasıtasıyla bu dönem ayağınıza gelebilir. Hatta bu iş arzuladığınızdan daha iyisi bile olabilir.

ASLAN: Mayıs ayında iş ve kariyer konularında yenilikler ve yeni kararlar sizleri bekliyor olacak. Güzel fırsatları yakalayıp mevcut işinizi büyütme potansiyeli yakalayabilirsiniz. Bu dönem işten, ortaktan ya da eşten gelen kazançlar çoğalacağı gibi ekstra yatırımlarınızdan da güzel kazançlar elde edebileceksiniz. Sadece ortak iş yaptığınız kişi ya da kurumlarla ilgili bazı beklentilerinizin boşa çıkması veya bu kişilerle krizli durumlar yaşanabilir. Bu dönem ayak ve ayak bileğiniz, kemikleriniz daha hassas olabileceği gibi sakarlığa, düşmeye, çarpmalara karşıda dikkatli olmanız gerekiyor.

BAŞAK: Yurtdışı, eğitim, uluslararası konular, yabancılarla yürüttüğünüz işlerde yeni oluşumlar sizleri sevindirebilir. Bu olaylar neticesinde yeni bir rota belirleyebilirsiniz. Bazı başaklar yurt dışına yerleşmeyi düşünebilirler. Sağlıksal anlamda olası problemlerin çözümü, sağlığınıza kavuşmanız mümkün. Sadece ikili ilişkiler, ortaklık alanında bir takım sınavlar verebilirsiniz. Hayal kırıklığına uğramamak adına adımlarınızı sağlam atmanız, hataya yer vermemeniz gerekiyor. Finans konularında yaşadığınız sorunlara çözüm bulmak adına farklı yöntemler deneyebilir, pratik çözümler yaratabilirsiniz.

TERAZİ: Yeni ay ile birlikte korktuğunuz, endişe ettiğiniz konuların üzerine gideceğiniz bir ay sizleri bekliyor. Borç - alacak konularıyla ilgili yeni bir düzen oluşturmanız varsa borçlarınızı yapılandırmanız mümkün. Belki de yeni bir kredi arayışına girebilirsiniz. Mayıs ortası, ortak yaptığınız işlerden bu dönem kazançların da artmasıyla birlikte daha rahat hareket edebileceksiniz. Evlilik, ilişkiler, ortaklık konularında mücadele etseniz bile şansın sizden yana olmasıyla birlikte kolay çözüm bulabileceksiniz. Ayrıca birlikte yeni kararlar alabilir ve bunları hızla uygulamaya sokmak isteyebilirsiniz. Ev değişikliği yer değişikliği söz konusu olabilir.

AKREP: İlişkileriniz ya da ortaklığınızla ilgili yeniliklerin olduğu Mayıs ayında güzel etkilere sahip olacaksınız. Geçmişte ilişkiler konusunda bazı hayal kırıklıkları yaşadıysanız bile artık yaralarınızı sarma zamanı sizler için. Bazı akrepler ilişkilerine bir üst noktaya taşımak isteyebilir ya da bu ilişkiyi çevrenize ilan etmek için heyecan duyabilirsiniz. Vereceğiniz bu kararlar sizleri ruhsal olarak yükseltecek nitelikte. Hatta bu dönem yeni bir ortaklık yapacaksınız da çok verimli olabilir. İş -kariyer konusunda ise yapacağınız hamlelerin, sözleşmelerin akıllıca olmasıyla birlikte işinizi istediğiniz noktaya taşıyabileceksiniz.

YAY: Evinizde oluşabilecek su tesisatı ile ilgili sıkıntılarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Yeniay ile birlikte çalışma koşullarınız işinizle ilgili yepyeni kararlar alıp devamında Mayıs ortası yeni adımlar atabileceksiniz. Daha çok büyüme, genişleme fırsatı yakalayıp iş anlamında adınızı duyurmanız mümkün. Aşk ve çocuklar konusunda ise zihniniz eskisine göre daha meşgul olabilir. Bu konularda alacağınız kararlarla yeni bir rota oluşturabilirsiniz. Günlük rutininizi de değişmesiyle birlikte eskiye göre daha yoğun bir çalışma temposuna girebilirsiniz. Ayrıca işten gelen gelirlerin çoğalması bu dönem mümkün.

OĞLAK: Yakın çevre , kardeş, kuzenlerle olan iletişiminizde sizi üzüp, hayal kırıklığı yaratabilecek durumlar yaşanabilir. Aileniz, ebeveynlerinizle daha fazla ilgilenmek, vakit geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Aşk, ilişkiler, çocuklar konusunda yeniliklerin olduğu Mayıs ayında sizleri heyecanlandıracak sevinçli olaylar yaşanabilir. Sevdiğiniz kişilerle tatil ya da keyifli organizasyonlar yapabilirsiniz. Para- finans konularında geçmişte ektiğiniz tohumların karşılığını alma dönemdesiniz. Bazı oğlaklar yeni bir ilişkiye başlama kararı alabilir, mevcut evliliği olanlar ise çocuk sahibi olmaya karar verebilirler. Bu dönem güçlü değişim arzusunda olacaksınız.

KOVA: Aileniz, yuvanızla ilgili yeni kararların, gündemlerin olduğu Mayıs ayında evinizi, oturduğunuz yeri değiştirmeye karar verebilirsiniz. Kendinizi daha güçlü hissedeceğiniz Mayıs ayında imajınızı yenilemek üzere harekete geçebilirsiniz. Para konularında ise gözlerinizi iyi açın, kandırılma, dolandırılma, para kaybetme riski olan bu ay paranıza sahip çıkmanız gerekiyor. Cebinizden çıkan rakamın daha fazlasını kazanma potansiyeline sahipsiniz. Sadece yakın çevrenizdeki kişilerle olan iletişiminize özen gösterin, kullandığınız cümleler yüzünden kırgınlıklar yaşanabilir.

BALIK: Bu ay bazı konularda önünüzü görmekte zorlanabilirsiniz, hedeflerinize odaklanmak güç olabilir. Mayıs ayı size bazı belirsizlikler, ikilemler yaşatabilir. Maddi konularda ise daha fazla efor harcamakla birlikte, farklı metotlar deneyip kazançlarınızı arttırma yoluna gidebilirsiniz. Yeniay’la birlikte yakın çevrenizde yepyeni oluşumlar içine girebilirsiniz. Ortak kararlar alıp harekete geçmeniz mümkün. Güzel sürprizler ise Mayıs ortası keyfinizi yerine getireceği gibi kısa yolculuklar da planlayabilirsiniz. Sadece hedeflerinizde kararlı olup daha sağlam ilerlemek adına harekete geçmelisiniz.


@astro_brujo
Burcu Orhan Hullu
 
X