2010 mayıs anneleri ikili tarama testi sonuçlarınızı burada paylaşalım

canım ben yaptırdım özelde. muayeneye alıo ilk önce ultrasondan ense kalınlığına bakıo.muayene ücreti ödüosun.sonra kan testi yapılıo ona da 80 lira verdim.anlaşmalı fiyat tabi bu ssk. ama her özelin fiyatı farklı bence tel açıp sor. eğer doktoruna güveniosan devlet yada özel farketmio.
 
ben medipole gidiyorum orda ikili test 145 kızılayda 98 ama yarın göztepe ssk dan randevu alıcam yarın öğrenirim onuda.ama arkadaslar devlet has bedava diolar bakalım..
 
saolun arkadaşlar ben 200 diye duydum ondan sordum okadarsa ssk ya gerek yok özelde yaptırırım hem detaylı görürüm bebeğimi dün acilen sigortaya gitmek zorunda kaldım bi damla kan geldi diye ilk defa hiç beğenmedim muayeneyi doğru düzgün bilgi vermiyorlar özeldeki gibi olmuyo yani en iyisi özelden vazgeçmemek
 
doktorum bendende istedi 2li testi ama bende ne 2li ne 3lü hiçbirini istemiyorum.testi kötü çıkan arkadaşlar üzüntünüzü paylaşıyorum.ama unutmamak gerekirki allah herşeye kadirdir.ne olup biteceğinide ancak o bilir.şüphesizki yaratan rabbim koruyup esirgeyendir.inşallah hepimize sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar verir.benim teyzem bu testler yüzünden intiharın eşiğine geldi.samsun ve istanbuldaki gittiği bütün doktorlar bebeğin yüzde 90 sakat olduğunu ve bebğin gelecği için hamileliğine son vermesini istediler.teyzemin ilk bebeğiydi ve yaşından dolayı bir daha hamile kalma şansı,anne olabilme umudu yoktu,yıkıldı hiç bir söz teselli vermiyordu.gülen yüzü solmuş hayata küsmüştü.onu bebeği aldırmaya ikna etmişler,adeta yaşayan ölü olmasına gözyummuşlardı.aldırmak için doktor gittiğinde doktor cinsiyetini öğrenmek istermisiniz dediğinde karı koca ağlayarak evet demişlerdi.doktor bebeğin kız olduğunu söylediğinde canım teyzem hıçkırıklara boğulmuş eşine ne olursa olsun ben bu bebği aldırmıycam sakatta olsa bu benim canım allah böyle istedi böylede doğacak diyip vazgeçti.9 ay süren geçmek bilmeyen günler teyzemi adeta eriyen muma çevirdi.ve hergün yaşlı gözlerle allaha yalvaran bir anneyi rabbim sarı saçlı mavi gözlü dünya güzeli sudemle ödüllendirdi.rabbimin bir anneye verebileceği en güzel hediyeydi o.sudem sapasağlamdı,9 ay üzüntüden ağlayan annesine mutluluk gözyaşları akıttırıyordu.teyzem allaha amanet etti bebeğini,kim rabbimden daha iyi koruyabilirki,hepinizin tüm annelerin bebkleri allaha emanet olsun.
 
Teyzenin hamilelik sureci gercekten cok stresli olmus ama Allah'tan sonu hayirli bitmis. Peki bu %90 sakat olmasi hangi test sonucu soylenmis?
 
Tesekkurler. Uclu tarama testi kesin sonuc vermiyor. O yuzden Amnio yaptiricam, kesin sonuc almak icin. Umarim guzel sonucu alir, bu hamileligin de tadini cikaririm.
 
inşallah hep güzel haberler alır,herzaman güzellikler yaşarsın ve güzelliklerini anlatarak biteremediğin harika bir hamilelik geçirirsin.allah hamilelerin dualarını kabul edermiş dualarımız seninle ve tüm hamillerle:teselli:
 
Beraycım , canım Allah yardımcın olsun...Amniyosuntez yaptırmışsındır belki de şu an...Her şey yolunda gider inşaallah...Güzel haberlerini bekliyoruz...
 
kızlar benim sonucumda bugün çıktı düşükmüş rabbim herkese nasip etsin beraycım seninde sonucun inşallah iyi çkar
 
arkadaslar ben gecen hafta ikili testi delta hospital da yaptırdım.ssk lı 15 tl muayne ucreti 40 tl de kantesti için verdim..
 
selam kizlar ben gecen hafta mecburi olarak ikili testi yaptirmak zorunda kaldim.düsük ihtimalim oldugu icin rahim agzi dikilecekti ve bu testin bu ameliyattan önce yapilmasi gerekiyomus..bebekte bi sakatlik varmi yokmu diye...doktor aldirmak istersen ameliyata gerek kalmaz dedi..bende ne olursa olsun sakatta deseniz dogurucam dedim.allah vermis bana o cani benmi alicam....neyse randevu verdi hastane gittim baktilar....hersey normal gözüküyo dedi..sonuclar almanca oldugu icin türkcesini bilmiyorum o yuzden yazamiyorum...yani mecbur olmasam yaptirmazdim.cünkü bu test icin cok kücük daha..12 haftalik bebegin nesini ölcücen 4 cm lik bisey...zaten tam bir sonucta veremiyolar...o yuzden yaptiripta kafanizi bulandirmayin.bu test 22. haftada da yapiliyo...sakat olup ta aldirmak isteyen o zamanda aldirabilir..benim icin sonuc degismez ben asla aldiramam...tabi bu benim düsüncem kimseyide yargilamam....
 
arkadaşlar bende bugün 2li test yaptırdım ense kalınlığı 1.3 mm boyu 5.5 cm çıktı sizce normalmi doktor iyi dedi ama yine de sorayım kan testi sonucu salı günü çıkıcak inşallah sizin bebeklerinizin nasıl çıktı acaba?
 
ceylin yazın beni de çok duygulandırdı, sonucu güzel çok şükür ki.
Endişeli tüm anne adaylarının bir an önce gönüllerine ferahlık diliyorum. Kuzenimin eşine de her şey yolunda giderken doğuma yakın bir zamanda bebeğin anomali olduğu söylendi. Herkes şok oldu, kuzenim günlerce ağladı, eşi (anne adayı) ise onu telkin ederken üzülemedi bile. Sonra çevredekilerin de önerisi ile başka bir doktora daha gittiler ve her şeyin normal olduğunu öğrendiler. Şu anda tosuncuğu gayet sağlıklı büyüyor.
Bu siteyi açmadan duramıyorum ama üzülenlerle öyle dertleniyorum ki bi daha açmıcam diyorum ama dayanamıyorum.
Doyum olmaz anne sevgisi var burada, hem de bi çok:ecrin_bebek:
Bu arada ben de geçen hafta ikili test yaptırdım, ense kalınlığı 2 çıktı, kan sonucu da bu hafta çıkacak. Umarım doktorumdan ve sizlerden güzel haberler alırım...
 
arkadaslar merhaba ben yenı katıldım aranıza lutfen bana yardım edin ya.....ıkılı testımın sonucunu aldım ense kalınlıgı 0,6 cıktı...kan testımde 1\141 cıktı napıcam.....
 
Ense kalinligi 6mm mi cikti?

Benimki de 4.5 mm cikmisti. Amniosentez yaptirdim simdi sonuclari bekliyorum. Ne kadar zorlu bir zaman oldugunu ben sahsen biliyorum, Allah yardimcin olsun.
 
X